Tip om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken!

Het duurt niet lang meer, Sinterklaas komt bijna weer naar Nederland. Als je aan het sinterklaasfeest denkt, denk je aan cadeautjes, gezelligheid en pepernoten. Wat is een leuke manier om het sinterklaasfeest te vieren, zodat het hele gezin ervan meegeniet?

Maak het sinterklaasfeest nog persoonlijker
Zolang je het hele jaar braaf bent geweest, krijg je van Sinterklaas cadeautjes. Het is echter ook een leuk idee om met je hele gezin er een feest van te maken. Dit kun je doen door zelf ook (kleine) cadeautjes te kopen, surprises te maken en gedichten te schrijven. Cadeautjes krijgen is leuk, maar door een surprise en gedicht erbij te maken wordt het nog persoonlijker.

Iedereen uit het gezin maakt een verlanglijstje. Je spreekt een bedrag af wat je maximaal aan het cadeau mag uitgeven, tien euro bijvoorbeeld. Daarnaast maak je lootjes waarop je je eigen naam schrijft, iedereen uit het gezin trekt zo een andere persoon voor wie ze de surprise gaan maken. In de surprise verstop je jouw cadeau en daarnaast schrijf je een gedicht.

Surprises in alle soorten en maten

Wat voor een surprise en gedicht je maakt hangt heel erg af van de persoon die je trekt. Zorg ervoor dat je iets bedenkt wat bij diegene past. Trek je jouw zusje dat heel erg van Barbies houdt? Maak dan een grote Barbie voor haar! Ze zal er gegarandeerd blij mee zijn.

Op pakjesavond staan er allemaal mooie surprises op tafel. Bekijk de surprises en raad bij wie welke surprise hoort. Eén voor één openen jullie de surprises en lezen jullie de gedichten voor. Pakjesavond wordt nu sowieso een van de leukste dagen van het jaar!