Surprise Maken – Paard van Sinterklaas Amerigo

Surprise tip: Amerigo! Heb je een lootje getrokken van iemand waar je niet zeker van bent wat hij of zij leuk vindt? Dan is het misschien een leuk idee om een surprise te maken met een sinterklaas thema. Het paard van Sinterklaas Amerigo bijvoorbeeld!

Surprise Maken: Paars van Sinterklaas – Amerigo

Het is heel simpel om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar dozen, gekleurd papier, een schaar wat lijm en een beetje creativiteit! Benodigdheden: Benodigdheden: – Een schoenendoos (lichaam) – Een kleine doos (hoofd) – Een stapel wit papier – Een vel zwart, geel en oranje papier – Drie vellen rood papier – Pritt lijmstift of andere lijm – Plakband en een schaar

Surprise Amerigo – Stap 1

Stap 1: De basis van Amerigo bestaat uit twee dozen namelijk een shoenendoos en een wat kleinere doos. Bedek de twee dozen volledig met wit papier. Zet het kleinere doosje aan een zijde van de schoendoos en zorg dat deze ongeveer 10 cm over de rand uitsteekt. Wanneer je de juiste positie hebt gevonden plak het doosje met lijm vast aan de onderste doos. Als het tweede doosje veel ruimte in neemt is het beter om nu alvast het rode kleedje te plaatsen dat bij de volgende stap wordt uitgelegd.

Paard van Sinterklaas Amerigo Surprise

Surprise Maken Amerigo – Stap 2

Stap 2: Nu hebben we de basis van het paardje. Nu gaan we Amerigo een kleedje geven. Voor het kleedje heb je een of twee vellen rood papier nodig. Dit hangt af van de grote van de doos. Breng het rode papier tot ongeveer de helft van de doos en plak het vast met lijm of met Pritt. Als het ‘dekentje’ erop zit dan moet het kleedje worden versierd met wat gele lijnen en een gele kruis. Knip vervolgens nog twee rondjes uit het gele blaadje die we later zullen gebruiken voor de teugels van Amerigo. Knip vervolgens ongeveer 35 rondjes uit het zwartje blad en plak die op een willekeurige manier op elke witte oppervlak van het paard.

Paar van Sinterklaas Amerigo Surprise Maken

De laatste stap voor Amerigo

Bij de volgende stap gaan we het gezicht van Amerigo creëren. Knip vier eivormige cirkels: Twee uit het witte papier en twee uit het oranje papier. Zorg ervoor dat de cirkels uit het oranje papier iets groter zijn dan de witte cirkels. Plak de oranje cirkels eerst op het hoofd van het paard en vervolgens de witte en daarna twee kleinere zwarte cirkels. Dit zijn de pupillen. Knip uit hetzelfde oranje vel twee grote cirkels voor de neusgaten. Wij zijn nu bijna klaar met onze surprise! Het enige wat wij nog moeten doen is het creeren van de teugels. Knip twee lange lijnen van ongeveer 1 cm uitbreedte uit. Leg een lijn vertikaal en de ander horizontaal over het hoofd van het paard. Plak ze aan de achterkant van het hoofd vast. Plak vervolgens de twee gele cirkels aan de zijkanten waar de twee rode lijnen bijeen komen. En klaar is Amerigo!

Het cadeautje kan in het ‘lichaam’ van Amerigo gestopt worden. De deksel kan er gemakkelijk afgehaald dus de surprise hoeft niet kapot gemaakt te worden om erbij te kunen. Het het cadeautje wat breekbaar? Stop er dan wat papier bij.

Voor meer paarden surprises kijk eens bij dit surprise idee voor een paard of bij het paard van sinterklaas.Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail