Wijn

Surprise voor wijnliefhebbers

Deze surprise is voor alle mensen die van een lekker glaasje wijn houden. In de surprise zit een wijnfles verstopt met een persoonlijke boodschap.

Aan de slag met de wijfles

  • grijze pvc-pijp (bouwmarkt) van50 centimetermet een grote diameter
  • karton: kleur wit, rood of rosé
  • karton voor de flessenhals
  • wc-rol kokertje
  • schaar
  • lijm
  • 2 kranten
  • Potlood
  • Nietmachine

Eerst de bodem van de fles. Knip een rondje uit het karton met een diameter die enkele centimeters groter is dat de diameter van de pvc-pijp.  Zet de pijp op het karton en trek een rondje langs de pvc-pijp met potlood. Knip nu in het karton om de1,5 centimetervan buiten naar binnen, knip tot de lijn. Smeer aan één kant alle flappen in met lijm. Zet nu de pvc-pijp in het midden van het karton en plak alle flappen op de buitenkant van de pvc-pijp.

Maak nu enkele proppen van de oude krant en strooi deze op de bodem van de pvc-pijp. Bovenop de proppen kun je nu het kado stoppen.

Nu is het tijd voor de flessenhals. Deze bestaat uit drie onderdelen. Namelijk het schuine stuk tussen de fles en de hals, de hals en de bovenkant van de hals.

Het schuine stuk tussen de fles en de hals wordt gemaakt van een rond stuk karton. Deze wordt van buiten ingeknipt in een rechte lijn tot in het middel van het rondje. Door de twee stukken over elkaar heen te draaien komt er langzaam een trechter te voorschijn. Bepaal zelf hoe spits de trechter moet zijn. Zodra de juiste vorm is bereikt kun je de twee stukken met een nietmachine aan elkaar bevestigen.

Nu is het tijd voor de flessenhals. Knip een rondje uit het karton met een diameter die enkele centimeters groter is dat de diameter van het wc-rol kokertje. Zet het wc-rol kokertje op het karton en trek een rondje langs het wc-rol kokertje met potlood. Knip nu in het karton om de1,5 centimetervan buiten naar binnen, knip tot de lijn. Smeer aan één kant alle flappen in met lijm.

Nu de flessenhals. Zet het wc-rol kokertje in het midden van het karton en plak alle flappen op de buitenkant van het wc-rol kokertje. Plak nu een stuk karton over de volledige lengte van het wc-rol kokertje. Laat het karton aan de onbedekte kant enkele centimeters uitsteken. Maak nu enkele flappen door het uitstekende karton om de centimeter in te knippen. Vouw deze flappen om en smeer er aan de binnenkant lijm op. Plak de flappen op de trechter die je net hebt gemaakt.

Vul de pvc-pijp tot aan de top met krantenproppen. Zet de trechter nu precies bovenop de pvc-pijp en knip deze om de paar centimeter in tot aan de pijp. Al je helemaal rond bent smeer je de flappen aan de binnenkant in met lijm. Zet de trechter terug op de pvc-pijp en plak de flappen aan de zijkant vast.

Nu is het tijd voor de fles. Knip een stuk karton uit dat exact even breed is als de lengte van de pvc-pijp. Smeer dit in met lijm en plak het stuk karton langs de pvc-pijp.  Als etiket voor de wijnfles kun je het gedicht gebruiken.

Zoek je cadeaus? Kijk eens op cadeautips en schoencadeautjes bij bol.com

Show jouw surprise!

Heb je deze surprise gemaakt? Deel je creatie door hier een foto te uploaden!

Ingezonden Surprise Foto’s

Een bericht plaatsenFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail