Landelijke Sinterklaas intocht 2022

Het is weer bijna november en dat betekent dat Sinterklaas weer bijna in het land is! Dit jaar zal de intocht van de goedheiligman en zijn Pieten plaatsvinden op zaterdag 12 november in Hellevoetsluis. Hier worden ze verwelkomd door mevrouw Milène Junius, de burgermeester van de stad. Na de ontvangst in de prachtige versierde haven, zal Sinterklaas samen met zijn Pieten een rondrit door de stad gaan maken en zal het feest los barsten in deze prachtige vestingstad. De burgermeester van Hellevoetsluis is vereert dat  Sinterklaas haar stad heeft gekozen om het sinterklaasfeest te starten en wil graag “Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen.”  NTR zal rechtstreeks verslag doen van de festiviteiten in Hellevoetsluis op deze feestelijke dag.

Hellevoetsluis ligt aan het Haringvliet op Voorne-Putten in de provincie Zuid-Holland. Hellevoetsluis zelf beschikt over een rijk maritiem verleden en is daarom ook de perfecte stad om pakjesboot 12 van Sinterklaas op 12 november te ontvangen.  Vorig jaar was de intocht van Sinterklaas op een geheime locatie (dit was vanwege de coronapandemie). Deze intocht was wel live te volgen op npo 3.  We hopen dit jaar weer op een gebruikelijke aankomst van de Sint met heel veel kinderen die de Sint en zijn Pieten komen verwelkomen.

Wist je dat de landelijke intocht van Sinterklaas gemiddeld 25.000 bezoekers bezoekers trekt en meer dan 1,5  miljoen mensen het evenement volgen op tv? Het spektakel wordt uitgezonden tijdens de extra lange aflevering van het Sinterklaasjournaal op NTR. Deze Sinterklaas special wordt op 12 november van 12.00 tot 13.15 uitgezonden op Nederland 3. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentaal te volgen.

Uit Spanje hebben wij al vernomen dat Sinterklaas zich al erg verheugd op deze feestelijke dag!