Surprise Ice Age kijkdoos

Ice Age kijkdoos

Nodig: 2 dozen die in elkaar passen en waartussen ruimte blijft
voor het cadeautje. (Ik heb er een Ice Age DVD in gedaan).
Blauw en wit papier.
Sneeuwdeken (kerstartikel)
Dubbelzijdig tape
Lijm
pedaalemmerzak.
Ice Age plaatjes (zoeken in google op clipart Ice Age)
Eventueel glinstersterretjes

Hoe te maken:

Knip in de bodem van de grootste doos een groot gat, en aan een korte kant van de doos een kijkgat. Plak met dubbelzijdig tape een stuk van de pendaalemmerzak aan de binnenkant over het grote gat.

Maak in de kleine doos aan de korte kant ook een kijkgat, zodat als je de dozen in elkaar schuift je in de kleine doos kunt kijken. De open bovenkant van de kleine doos komt tegen de bodem van de grote doos zodat er licht in valt.

Haal nu de kleine doos er weer uit en beplak daarvan de bodem met blauw papier. Knip uit wit papier ijsschotsen en plak die op het blauwe papier. Plak met de tape repen sneeuwdeken aan de binnenzijkanten van de doos.

Knip de Ice Age plaatjes uit met een vouwstrook aan de onderkant en plak ze zo in de doos dat je ze allemaal kunt zien als je door het gat kijkt (schuin zetten). Ik heb de gedownloade plaatjes met het programma paint twee keer 60% verkleint.

Je kunt de binnenkant verder versieren met sterretjes en plukjes sneeuwdeken.

Als de kijkdoos klaar is schuif je die in de grote doos. Leg daar het cadeautje bovenop en sluit af met de deksel van de grote doos.(Ik had een doos met een klepdeksel er aan vast).

Bekleed nu de hele buitenkant met de sneeuwdeken (plak vast met de dubbelzijdige tape), maar zorg ervoor dat de deksel van de doos er af gepakt kan worden, zodat de kijkdoos niet kapot gemaakt wordt bij het uitpakken van het cadeau.

Versier de buitenkant eventueel met sterretjes.
Klaar is de surprise. Schrijf eventueel bij het gedicht een instructie hoe de doos te openen.

Zo kun je natuurlijk ook een kijkdoos maken met een ander thema.
Veel plezier.