Sinterklaas intocht 2016

Het is weer bijna november en dat betekend dat Sinterklaas weer bijna in het land is! Dit jaar zal de intocht van de goedheiligman en zijn pieten plaatsvinden op 12 november in Maassluis. Hier worden ze in de oude haven verwelkomd door Edo Haan, de burgermeester van de stad. Na het ontvangst barst het feest los in de historische straten van de Zuid-Hollandse stad. De burgermeester van Maassluis is vereert dat sinterklaas zijn dorp heeft gekozen om het Sinterklaas feest te starten en wil graag “Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen.”  NTR zal rechtstreeks verslag doen van de festiviteiten in Maassluis op deze feestelijke dag.

Maassluis ligt aan Nieuwe Waterweg dichtbij de haven van Rotterdam. Maassluis zelf beschikt over een rijk maritiem verleden en is daarom ook de perfecte stad om pakjesboot 13 van Sinterklaas op 12 november te ontvangen.  Vorig jaar was de intocht van Sinterklaas in Meppel. Dit was de eerste keer dat de goedheiligman in de provincie Drenthe zijn intocht had. Wat zeker bijzonder is dat Pakjesboot 13 dit jaar maar liefst 100 jaar bestaat! Of de furie dit jaar hiervoor nog speciaal in het zonnetjes wordt gezet is nog niet bekend gemaakt.

Wist je dat de landelijke intocht van Sinterklaas gemiddeld 25.000 bezoekers bezoekers trekt en meer dan 2  miljoen mensen het evenement volgen op tv? Het spektakel wordt uitgezonden tijdens de extra lange aflevering van het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp. Deze Sinterklaas special wordt op 12 november van 12.00 tot 13.15 uitgezonden op Nederland 3.  Op NPO  Extra en op de website van Zappelin zal de verslaggeving van de intocht worden vertaald door een gebarentolk.

Uit Spanje hebben wij al vernomen dat Sinterklaas zich al erg verheugd op deze feestelijke dag!